Pàgines

dissabte, 17 de gener del 2009

CCCD

logo de CCCD
Fa dos anys es va posar en marxa el Circuit català de cinema digital (CCCD), format per un grup d'exhibidors i la productora Benecé (ah, l'inesgotable Xavier Atance!).

Els seus objectius:
  • Democratitzar la cultura i acostar-la al públic comarcal, trencant la capitalitat, i donar proximitat i un nou accés als grans esdeveniments d'entreteniment cultural (concerts, estrenes de cinema, teatre, etc), que sovint només s'organitzen a les grans ciutats.
  • Amortitzar la rica producció catalana de cinema, teatre i espectacles ampliant-la a tot el territori català.
  • Fomentar l'exhibició als cinemes de nous continguts audiovisuals alternatius pensats per a la seva emissió a televisió però que, per les seves qualitats de continguts culturals, són idonis per a una primera projecció a les sales d'exhibició tradicional.
Actualment el circuit el formen 16 sales de Barcelona, Girona, Palamós, Mollerussa, La Seu d'Urgell, Berga, Roses, Valls, Alpicat (Lleida), Tàrrega, Agramunt, Bellpuig, Montblanc i Ripoll, equipades amb projectors Sanyo HD d'1.3 k (que poden rebre senyal via satèl·lit des d'unitats mòbils de diferents esdeveniments) i poden projectar en format DVD.

És fantàstica aquesta possibilitat de poder mostrar i compartir projectes petits, sovint molt personals, fets amb equips reduïts i amb pressupostos escassos, però que ocupen i absorbeixen uns quants anys de la vida dels seus autors i col·laboradors.

A tot aquest material vital i creatiu li costa molt arribar als cinemes i no té recursos suficients per obtenir còpies d'exhibició en 35 mm. Endavant amb els circuits que faciliten mostrar i compartir!