Pàgines

dijous, 27 de desembre del 2007

Coordinador de postproducció

Després del rodatge d'una pel·lícula, ve la postproducció. És una etapa llarga i complexa que inclou el muntatge de la imatge, el muntatge de so, la gravació i mescla de la música, el possible nou enregistrament de diàleg, la gravació dels efectes de sala i altres sons que puguin fer falta, mescles provisionals per ensenyar o provar, premescles i mescles de tot el so del film, master final del so, i tots els temes corresponents al laboratori de imatge (negatiu de imatge, còpies de treball, etalonatge, control de la còpia final, etc). A part dels possibles trailers (muntatge de imatge, de so i mescles), versió per DVD, etc.

Tot plegat significa reunions, calendaris, pressupostos, acords, compromisos i molta sang freda, paciència, contactes, bon humor i molta salut.

És difícil treballar en el so d'una pel·lícula sense un coordinador de postproducció. Però no totes les productores el tenen en plantilla (o el poden tenir o contractar), i aquestes feines les acaben fent, com poden, persones diferents. També hi ha la idea (una mica equivocada) que un que acaba de començar (o un becari) pot aprendre fàcilment a fer de coordinador de postproducció.

Què cal saber per fer aquesta feina? Aquí es pot llegir com ho demana una productora d'Ottawa (Canadà). En copio la llista de requeriments (Job Requirements):
· excellent skills with scheduling staff and workflow
· excellent communication/people skills
· understanding of post procedures, production and workflow.
· ability to multi-task
· ability to motivate a team
· Innovative Problem-Solver
· ability to work to strict deadlines
· effective organizational skills
· ability to work well under pressure
· knowledge of the Broadcast technical requirements
· advanced computer skills (MAC)
· knowledge with File Maker Pro, Photoshop and Illustrator
· some experience with tape and DVD/CD duplication
No està gens malament.