Pàgines

diumenge, 6 de març del 2005

Sant Pere de les Puel·les, a prop. (1ª part)


Campanar de Sant Pere de les Puel·les

Avui, a les dotze del migdia, hem gravat (minidisc i càmera fotogràfica) el campanar de sant Pere de les Puel·les, des de la casa d'uns amics que hi viuen a tocar i que gentilment han accedit a la invasió del seu pis.

Hem de tornar-hi, avui només ha sonat una campana. El refrany castellà ho diu ben clar: A canto de pájaro y gracia de niño, no invites al vecino.

Els de so ja ho sabem, no tot es pot gravar a la primera. No repicaran totes les campanes, o potser passarà un avió, o potser el gos del veí bordarà, o senzillament, el micròfon no tindrà les piles a punt... En aquest cas, tot s'ha de dir, serà un plaer tornar-hi.

L'església de sant Pere de les Puel·les - plaça de sant Pere - és al costat de l'Arc de Triomf i és una de les més antigues de Barcelona.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola:
Estoy investigando sobre la historia del antiguo monasterio que se erigía aquí. Tienes idea o sabes algo de la antigüedad del campanario? Cu´natas campanas son?El fabricante? La datación? Mil gracias.

Ricard Casals Alexandri ha dit...

Sé poc, només el que es pot trobar per internet. El campanar - reconstruït, és del segle xviii, crec.

T'has mirat aixó?:
La "Crònica de Sant Pere de les Puel·les". És a:

http://www.lluisvives.com/servlet/SirveObras/jlv/01338364211915170756802/

Salut i ànim!

Anònim ha dit...

podeu trobar molta més informació sobre les campanes d'arreu d'espanya a la pagina del gremi de campaners valencians www.campaners.com

Anònim ha dit...

El campanar de Sant Pere de les Puel·les és de 1752. Però des del s. XII hi havia un altre campanar, anomenat la "Torre dels Ocells", que va ser desmuntat després de la Setmana Tràgica de 1909 degut a l'estat en què va quedar. Així doncs, des de 1752 fins al 1909, Sant Pere de les Puel·les va tenir dos campanars.